Budapest lett a FlixBus egyik központja

 

A német tulajdonú, személyszállítással foglalkozó busztársaság közép-kelet-európai regionális irodát nyitott szeptember elején Budapesten, ahonnan a magyar, román és a bolgár hálózatot koordinálják - mondta Arany László, a német busztársaság regionális igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

“Látva az elmúlt év jelentős növekedését Közép-Kelet-Európában úgy döntöttünk, új regionális irodát nyitunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyi igényekre és hatékonyabban szolgálhassuk ki azokat. A budapesti iroda a helyi üzletfejlesztés és marketing tevékenység révén jelentős szerepet játszik majd a teljes európai hálózat bővítésében.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató az új irodát bejelentő eseményen.

Arany László regionális ügyvezető igazgató a német tulajdonú FlixBus személyszállítással foglalkozó társaság sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-pályaudvaron 2017. szeptember 12-én. A cég közép-kelet-európai regionális irodát nyitott szeptember elején Budapesten, ahonnan a magyar, román és a bolgár hálózatot koordinálják. A FlixBus 2016 nyarán lépett a magyar piacra, Európa 13 országának mintegy 100 városába közlekedtet közvetlen járatot Magyarországról. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ismertette: a cég négy évvel ezelőtti indulása óta közel 60 millió utas választotta szolgáltatásunkat Európa-szerte, Magyarországon a Volánbusz korábbi nemzetközi járatainak egy részét integrálták a hálózatukba, és a bevételen osztoznak – mondta a regionális igazgató.

Arany László elmondta, a FlixBus társaságot az alapítása óta eltelt időben nemzetközi intercity buszhálózatot szerveztek a helyi cégek bevonásával, Magyarországon a Volánbusz a partnerük. Ennek kapcsán Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi igazgatója kiemelte, hogy a FlixBus-al való együttműködés révén növekedett a buszokon az utasok létszáma.

Budapest, 2017. szeptember 12. Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi igazgatója a német tulajdonú FlixBus személyszállítással foglalkozó társaság sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-pályaudvaron 2017. szeptember 12-én. A cég közép-kelet-európai regionális irodát nyitott szeptember elején Budapesten, ahonnan a magyar, román és a bolgár hálózatot koordinálják. A FlixBus 2016 nyarán lépett a magyar piacra, Európa 13 országának mintegy 100 városába közlekedtet közvetlen járatot Magyarországról. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A FlixBus 200 ezer járatot közlekedtet Európában, 26 ország 1200 városát kötik össze, 2016-ban 30 millió utast szállítottak, az idén az utasszám várhatóan eléri a 40 milliót – hangzott el.

Üzleti modelljük szerint ők végzik a hálózattervezést, az árazást, a marketinget, az értékesítést, és helyi társaságokat vonnak be az autóbuszok üzemeltetésébe, közlekedtetésébe, az infrastruktúra biztosításához.

Jegyértékesítésükben a légitársaságokhoz hasonlóan dinamikus jegyárat határoznak meg, tehát az induláshoz képest korábban megvásárolt jegyek olcsóbbak.

A magyar utaslétszámra és árbevételre vonatkozóan Arany László pontos számot nem mondott, azt azonban érzékeltette, hogy nyereségesek a magyar járatok, illetve az autóbuszok kétharmados telítettséggel közlekednek.