Már felterjeszthetők a jelöltek a Gábor Dénes-díjra

 

Immár 29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását a Novofer Alapítvány. A díj a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

A Gábor Dénes-díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, illetve iparágak kutató-fejlesztő szakembereit ismerik el és ösztönzik a további alkotómunkára, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is.

Az ideális jelölt olyan, jelenleg is tevékeny, új tudást létrehozó szakember – kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető -, aki szakterületén jelentős, az elmúlt öt évben gyakorlatban bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre, amelyet eredményesen hasznosít és alkalmaz.

Emellett kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, kimagasló tudását színvonalas oktatói tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást fejt ki. Az sem elhanyagolható, hogy a jelölt innovatív tevékenységével hozzájárul a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez, és személyes közreműködésével megalapozza és fenntartja a Novofer Alapítvány innovációs készségét és képességét

A Gábor Dénes-díjat 2017 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A kritériumokat tartalmazó részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok ide kattintva elérhetők. A felterjesztés leadási határideje: október 10.