Családja hisz abban, hogy felépül a hintabalesetben megsérült fiuk

 

A várpalotai hintabalesetben életveszélyesen megsérült 18 éves fiú családja abban bízik, hogy gyermekük felépül, és újra köztük lehet. Krisztofer koponyasérülést szenvedett, jelenleg a győri kórházban kezelik.

A fiú édesanyja, Dia, folyamatosan fia mellett tartózkodik a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Elmondta, hogy Krisztofer állapota változatlan. Bár próbálkozás már történt a felébresztésére, de sajnos sikertelennek bizonyult, később majd újra megpróbálják az orvosok.

A nő jelenleg Győrben, unokatestvérénél lakik, a család többi tagja pedig naponta utazik fel Veszprémből, hogy meglátogassák a fiút. Elmondta, hogy nagyon sokan segítenek, és bízik abban, hogy a segítséget később fia is meg tudja majd köszönni.

Az orvosok sok jót nem mondanak a fiú állapotáról, de a család abban bizakodik, hogy Krisztofer meggyógyul. Édesanyja minden órát kihasznál, hogy fiával együtt legyen. Sokszor fordul elő, hogy fia megszorítja a kezét, de az orvosok még nem tudják, hogy ez reflexszerű vagy öntudatlan viselkedés.

Máthé Zoltán, a fiú nevelőapja elmondta, gyökeresen megváltozott az életük az eset óta. A gyerekek nagyon hiányolják az édesanyjukat, aki soha nem volt még távol tőlük. A két legkisebb pedig még nem tudta felfogni, hogy mi is történt a családban, egyfolytában azt kérdezik, hol van Krisztofer és az édesanyjuk.

A fiú édesanyja azt is elmondta, hogy a hinta üzemeltetője többször is kereste már telefonon, de nem kíván többet vele beszélgetést folytatni a hírekben hallott megnyilvánulásai miatt.

Közben az önkormányzat belső vizsgálata azt állapította meg, hogy minden szükséges engedélye megvolt a leszakadt hinta üzemeltetőjének. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.