Annyira félelmetes, hogy már rajongani lehet érte

 

Az új Pennywise, az AZ című horrorfilm rettenetes főszereplője joggal méltó Stephen King főhőséhez.

A világot ezen a héten egy bohóc tartja lázban. A Stephen King regényéből készült AZ (It, hazai bemutató: szeptember 7.) szinte kizárólag rajongó kritikákat kap, és máris megdöntött néhány rekordot – például az amerikai mozijegy-előrendelési rendszereken, ráadásul a Rotten Tomatoes szerint könnyen ez a film válhat a legnépszerűbb King-adaptációvá is, letaszítva trónjáról az 1976 óta a csúcsot őrző Carrie-t.

Az amerikai kisvárosban gyerekeket rabló és felfaló táncoló bohóc története egyszer már filmre került. Az akkori változat főszereplője, Tim Curry most az általános lelkesedés közepette bevallotta, hogy az ő változatuk fináléja sosem tetszett neki – nem találta elég hátborzongatónak. Most viszont az új bohócra úgy gondol, mint az eredeti regényhez méltó rémre.

AZ_jelenetfoto (15)

A sok dicséret (köztük a regényíróé) után az új Pennywise-ot megformáló fiatal színész, Bill Skarsgård már könnyen nagyelkű. Ő gyorsan azzal viszonozta a dicséretet, hogy nem akar ő egyedül Pennywise lenni.
“Annyira különböző figurát játszom, hogy szerintem nem is kell köztük választani: mindkét Pennywise-t szertheti az ember. Vagy mindkettőtől nagyon félhet.”

A legtöbb néző valószínűleg az utóbbi lehetőséget választja majd…