Ebben a hónapban még megnézhető a Terror Háza Múzeum virtuális valóság kiállítása

 

A virtuálisvalóság filmtechnikával készített filmek segítségével átélhetjük, mit jelentett 1956-ban az utcákon lenni.

Szeptember végéig látogatható a Terror Háza Múzeum Egy akaraton 1956-2016 című időszaki kiállítása, amely a virtuálisvalóság-filmtechnika révén teszi átélhetővé a forradalom napjait.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító kiállítás rövidfilmjeivel a látogatók átélhetik, milyen lehetett az ’56-os utcai harc, a szovjet katonai erődemonstráció, a barikádok mögött szövődő szerelem, a vörös csillag leverése vagy a vallatás. A VR-szemüveget felvéve rendkívüli történelmi kalandok részesei lehetnek mindazok, akik szeptember 30-ig ellátogatnak a Terror Háza Múzeum időszaki tárlatára.

Virtuális valóság kiállítás a Zerror Házában. Fotó: youtube

Virtuális valóság kiállítás a Zerror Házában. Fotó: youtube

A 2016 júniusában nyílt, Schmidt Mária főigazgató és Tallai Gábor programigazgató koncepciója alapján készült tárlatot az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév hívta életre. Az élethű jelenetekért és a látványvilágért Pálfi György rendező felelt.

A realisztikus, 360 fokban elforgatható virtuális valóság-filmtechnika révén a nézők olyan filmélményt kapnak, amely visszarepíti őket a forradalom napjaiba.

A látogatók hat kisfilm segítségével élhetik át a szabadságharc sorsfordító pillanatait, szívszorító vagy örömteli eseményeit: mellettük, előttük, mögöttük, felettük és alattuk történnek az események, minta csak ott lennének 1956 hőseivel.