Nagy az érdeklődés az Erdővarázs családi nap iránt

 

Az állami erdőgazdaságok a hétvégén Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. Közlésük szerint a nagy érdeklődés miatt az ökoiskoláknak szervezett erdeiiskolai-foglalkozásokra szinte pillanatok alatt beteltek a meghirdetett helyek.

A tavaly nagy sikerrel zárult, a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében megvalósuló Erdővarázs családi nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöznek a budapesti Szabadság térre, hogy a tavalyinál is több, immár 15 tematikus sátorban mutassák be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét – írja közleményében az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).

Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek folytán az első világháborút követő 10 százalékról mára a 20 százalékot is meghaladó arányúra nőtt hazánkban az erdővel borított területek nagysága.

Erdővarázs családi nap. (Fotó: OEE)

Erdővarázs családi nap. (Fotó: OEE)

A II. Erdővarázs családi napon a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar, Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar), valamint utca- és bábszínház és a Budakeszi Vadaspark exkluzív Állatijó Bemutatója is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes – áll az OEE közleményében.

A Szabadság téren ezen túl népi játékokkal, kézműves foglalkozással, erdészeti gépbemutatóval, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó büfével is várják az érdeklődőket.

Ökoiskoláknak továbbá mindkét napon szervezett erdeiiskolai-foglalkozások is lesznek, amelyekre nagyon gyorsan, már az augusztus 31-i jelentkezési határidő előtt beteltek a szabad helyek.