Ismét a budapesti belvárosba költözik az erdő

 

Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között a Szabadság téren mutatják be a magyar erdők értékeit és az erdészek munkáját. Az ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók, valamint bábszínház és Állatijó Bemutató is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes.

A tavaly nagy sikerrel zárult Erdővarázs családi nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöznek a budapesti Szabadság térre, hogy a tavalyinál is több, immár 15 tematikus sátorban mutassák be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét - írja közleményében a Budakeszi Vadaspark.

Erdővarázs. (Forrás: OEE/Nagy László)

Erdővarázs. (Forrás: OEE/Nagy László)

Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek folytán az első világháborút követő 10 százalékról mára a 20 százalékot is meghaladó arányúra nőtt hazánkban az erdővel borított területek nagysága.

A közlemény szerint a Szabadság téren ezen túl népi játékokkal, kézműves foglalkozással, erdészeti gépbemutatóval, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó büfével is várják az érdeklődőket. Ökoiskoláknak továbbá mindkét napon szervezett erdeiiskolai-foglalkozások lesznek, amelyre augusztus 31-ig lehet előzetesen jelentkezni a rendezvény honlapján.

Erdővarázs. (Forrás: OEE/Nagy László)

Erdővarázs. (Forrás: OEE/Nagy László)

A sokszínű ismeretterjesztő programok és interaktív bemutatók, foglalkozások kiegészítéseként a tavalyinál is gazdagabb koncertkínálat várja a látogatókat: a Budapest Bárból és a Specko Jednóból is ismert Rutkai Bori saját zenekarával, a Rutkai Bori Bandával érkezik, a szájharmonika virtuóz Ferenczi György az Első Pesti Rackákkal ad lendületes koncertet, a Góbé zenekar pedig fiatalos energiájával ad újabb löketet a magyar népzenének.

A gyermekeket még a Csörömpölők és a Kiskalász zenekar koncertjei, valamint utca- és bábszínház is várja, a Budakeszi Vadaspark pedig exkluzív Állatijó Bemutatóval lepi meg az érdeklődőket – írják a szervezők közleményükben.