Régi-új győztes a Hírös Vágtán

 

A hétvégén rendezik a Nemzeti Vágta utolsó két előfutamát. Kecskeméten a Hírös Vágtán 15 település lovasa állt rajthoz. Holnap pedig Kaposváron lesz az utolsó előfutam. A Nemzeti Vágtát szeptember közepén rendezik a budapesti Hősök terén.

A kishuszárok versenyével kezdődött a kecskeméti verseny. Itt volt olyan ló, amelyik idegesen állt a rajthoz. De utána egyből a mezőny élére tört és meg is nyerte a futamot.

A fiatalok után a felnőttek mérhették össze a tudásukat, de voltak, akik fogathatjó versenyszámokban versenyeztek. Az eseményt rendező város képviselője alanyi jogon részt vesz majd a Nemzeti Vágtán szeptemberben. Mellette az előfutamok győztese szerzi meg az indulás jogát.

Jól érezték magukat az elsővágtázók

És ágyúdörgéssel is szórakoztatták a huszárok a résztvevőket az előfutamok és a döntők között. Voltak, akik először látogattak ehhez hasonló versenyre, ők azt mondták a Híradónak, hogy nagyon jó a hangulat.

A Hírös Vágta döntőjébe 4 lovas jutott be. A verseny győztese a szentkirályi Csiki Árpád lett, aki már az előfutamban is győzedelmeskedni tudott. Ő a döntő után ezt mondta, nem érezte annyira keménynek a döntőt, mint az előfutamot, de azért a végéig koncentrált.

Az utolsó hétvégén, a szezon végéhez érkezve a versenyek még jobban kiéleződnek. Ez érezhető volt a mai lovasokon is – mondta Bendes Csaba nevezési igazgató.

A holnapi nap Kaposváron folytatódik az elővágta. A Nemzeti Vágtát szeptember közepén rendezik a budapesti Hősök terén.