Hódmezőrület 2.0 – legőrültebb autós és mezőgépész találkozó

 

Augusztus 26-27. között tartják Hódmezővásárhelyen az ország legőrültebb autós és mezőgépész találkozóját: füstös driftautók, csúcsmodern mezőgazdasági gépek, veterán traktorok és elegáns old timerek várják a közönséget, akik idén nem csupán nézői, hanem tesztelői is lehetnek a számtalan érdekes járműnek.

Segítségül összegyűjtöttük azt a 3+1 dolgot, amit mindenképp ki kell próbálnia a Hódmezőrület 2.0-n.

Üljön be egy high tech traktorba!

Aki jártas a mezőgépészetben, az tudja, hogy modern technológiák használatában a traktorok bizony sokszor egy lépéssel az autók előtt járnak. Mindenki másnak viszont óriási élmény lesz beülni egy légkondicionált, automata vezérlésű, érintőképernyős kijelzővel ellátott traktorba, és abban megtenni néhány kört egy profi mezőgépész mellett.

Kapaszkodjon egy driftautó anyósülésébe!

Bár a driftautókról leginkább az égett gumiszagra és a zajra asszociálunk (mert ez valóban elválaszthatatlan része a driftelésnek), a Hódmezőrület drifterei arra törekszenek, hogy bebizonyítsák a közönségnek: ez egy komoly technikai tudást igénylő sport, és nem csupán őrült csúszkálás a városszéli kanyarokban. Épp ezért, ha eléggé bátor vagy, kéredzkedj be bármelyik induló drifter mellé, és az anyósülésbe kapaszkodva élvezheted a szalmabálákkal és hatalmas gépekkel tarkított pályát.

Forrás: axial.hu

Forrás: axial.hu

Döcögjön egy veterán cséplőgépen!

A hétvége egyik legbájosabb része kétség kívül a veterán gépész-találkozó lesz, ahová az ország minden pontjáról érkeznek majd a kisebb-nagyobb, különböző színű és korú traktorok. A gyűjtők büszkén mutogatják több tízes éves gépeiket, és ha szépen kéred, a működő veteránokra akár fel is kapaszkodhatsz egy hamisíthatatlan, retro, olajgőzös körre.

+1 Kosarazzon rakodógéppel!

A Hódmezőrületen ott lesz egy Manitou, vagyis egy teleszkópos rakodógép, amellyel többek között a szalmabálákból készült arénát készítik majd a szervezők a driftversenyhez. Emellett viszont a látogatók szórakoztatására is szolgál majd: a Manitou akadálypályán bárki kipróbálhatja, hogy mennyire tud apró, pontos mozdulatokat végrehajtani a gép segítségével. A Manitou nagyon könnyen kezelhető, ügyes gép, de rajtad is múlik, hogy hány kosarat tudsz majd dobni vele!

Fotó: axial.hu

Fotó: axial.hu

„Szalmabála-arénából” figyelhetik a nézők a driftnapot

Féltonnás szalmabálákból épült arénából figyelhetik a nézők a hazai autós és gépes szubkultúrák legkülönbözőbb ágai által szervezett driftnapot Hódmezővásárhelyen, a nyár utolsó hétvégéjén. A néhány éve véget ért bokori traktormajális mintájára indított Hódmezőrületen idén már a sportautókhoz és modern erőgépekhez veterán traktorok és oldtimerek is csatlakoznak. A rendhagyó találkozó és kiállítás célja, hogy a mezőgazdaság izgalmas, vonzó oldalát mutassa be a technika iránt érdeklődő fiataloknak, ezáltal gondoskodva a mezőgépész utánpótlásról.

A hétvége leghangosabb sztárjai idén is a drifterek: a csúszás, sodródás szakértő sofőrjei, akik ezt a látványos sportot elképesztő technikai tudással és nagy adag adrenalinnal ötvözik. A bemutató viszont nem csupán számukra élmény, amíg ők a több milliós mezőgazdasági gépekkel tarkított pályán csúsztatják többszáz lóerős autóikat, addig a legbátrabb nézők az anyósülésbe kapaszkodva tarthatnak velük.

Umenhoffer Péter, az Axiál Kft. marketing igazgatója, a Hódmezőrület szervezője és ötletgazdája elárulta, hogy a mezőgépész-utánpótlás toborzása mellett az esemény nem titkolt célja, hogy vidéki kiállítások palettáját bővítsék, és az ország minden szegletéből bevonzzák a különleges autók, veterán és modern erőgépek és a driftelés szerelmeseit.

Bár tavaly a találkozó elsősorban a sportautókra fókuszált, a különleges kínálat nagy népszerűségnek örvendett: idén a két naposra bővített, ingyenes rendezvényre közel 20 000 látogatót, és többszáz kiállítót várnak.