Bakondi: hazánk az egyik legbiztonságosabb turisztikai célpont

 

A kormány következetes biztonságpolitikája, a több tízezer rendőr és katona erőfeszítései és a hatóságok helytállása miatt alakult úgy Magyarország biztonsági helyzete, hogy hazánkat egy brit felmérés szerint a kilencedik legbiztonságosabb úti céllá választották - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az MTI-nek.

Bakondi György arra a hírre reagált, amely szerint a Daily Star című lap a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján összeállította a turisták számára legbiztonságosabb úti célok listáját, amelyen Magyarország a kilencedik helyre került. A lap által ajánlott tíz “békés és gyönyörű” úti cél között van Magyarország mellett Chile, Svájc, Bhután, Tuvalu, a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Izland, Málta és Írország.

A miniszterelnök főtanácsadója az MTI-nek elmondta: nem lehet tiszta szívből örülni az eredménynek, ugyanis az Európai Unió folyamatosan romló biztonsági helyzete okozza, hogy más nyugat-európai ország nem került a listára. Felidézte: Barcelonában, Berlinben, Londonban, Brüsszelben, Párizsban, Nizzában, Stockholmban és Helsinkiben is történt a közelmúltban sok halálos áldozattal járó iszlamista terrorcselekmény, emellett nő a köztörvényes bűncselekmények száma is.

Budapest, 2016. november 2. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart az illegális bevándorlásról az Igazságügyi Minisztériumban 2016. november 2-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. MTI Fotó: Mohai Balázs

Mint mondta, sokkal jobb lenne a helyzet, ha a magyar javaslatokat figyelembe véve megváltozna az Európai Unió migrációs politikája. Sajnos nincs változás, az EU továbbra is a “Soros-terv” végrehajtásán, a migránsok kvóták szerinti elosztásán és a bevándorlási ügynökség létrehozásán dolgozik, és politikai-jogi nyomás alatt tartja Magyarországot – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: három oka is van annak, hogy így alakult Magyarország biztonsági helyzete. Elsőként a kormány következetes bevándorlás-politikáját emelte ki, azt, hogy a kormány az elmúlt három évben konzekvensen a biztonságot szem előtt tartva alakította – a lakosság nagy támogatása mellett – a migrációs politikáját. Másodikként említette a több tízezer rendőrt és katonát, akik az elmúlt három évben komoly erőfeszítéseket tettek a határon, hogy fenn lehessen tartani az ország biztonságát, harmadikként pedig a hatóságok – így a rendőrség, a honvédség, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és az Információs Hivatal – példás helytállását.

A miniszterelnök főtanácsadója kiemelte: a kormánynak továbbra is az a szándéka, hogy nem enged semmilyen nyomásnak és elsődlegesnek tekinti a magyar emberek biztonságát. Megjegyezte: aggodalommal figyelik egyes európai és magyarországi ellenzéki pártok ellentmondásos nyilatkozatait a migrációs politikáról és a kerítés lebontásáról.

Mi úgy gondoljuk, nem szabad lebontani a kerítést mindaddig, amíg a biztonsági helyzet ezt kívánja – szögezte le, hozzátéve, hogy minden, a kampányban elhangzó meggondolatlan lépés kockáztatja Magyarország és így az EU lakosságának biztonságát.