Kodályra és Bartókra emlékezve: Fölszállott a páva gálaműsor Pécsett

 

Augusztus 29-én a pécsi bazilika nyugati kapuja előtti téren nagyszabású szabadtéri koncerten, a Fölszállott a páva gálaműsorán emlékeznek a két magyar zenei óriásra.

A két magyar zeneszerzőre, Bartók Bélára és Kodály Zoltánra emlékezik a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny augusztus 29-i, pécsi gálaműsorával a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.
Kodály Zoltán és Bartók Béla olyan művei szólalnak meg feldolgozásokban, amelyek “utat találnak azok szívéhez is”, akikéhez eddig nem állt közel.
A koncert “koronájaként” egy olyan produkciót láthat a publikum, ahol a kórus és a zenekar mellett a Czifra Táncegyüttes művészei is közreműködnek, illetve népi hangszerek – köztük cimbalom – is szerepet kapnak.

Budapest, 2016. december 3.A Csali Gyermek Néptáncegyüttes Magyarbőd Anno 1967 című tánckoreográfiája a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös, a Duna tévécsatornán élőben közvetített Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny első középdöntőjében a közmédia óbudai stúdiójában 2016. december 2-án.MTI Fotó: Kovács Attila

A Csali Gyermek Néptáncegyüttes Magyarbőd Anno 1967 című tánckoreográfiája a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös, a Duna tévécsatornán élőben közvetített Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató verseny első középdöntőjében a közmédia óbudai stúdiójában 2016. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila

A Fölszállott a páva legtehetségesebb résztvevői mellett olyan ismert és közkedvelt művészek is fellépnek, mint Pál István “Szalonna” és Bandája, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara Madaras Gergely vezényletével.

Énekesként közreműködik Palerdi András, Zsikó Zoltán, Balga Gabriella, Kubinyi Júlia és Csizmadia Anna.

Az est moderátora Kossuth-díjas Sebő Ferenc, a nemzet művésze lesz, aki zsűritagként is közreműködött a közmédia által szervezet tehetségkutató sorozatban.