Szabadlábon a holland dílerek

 

Elutasította az ügyészség letartóztatási indítványát és szabadlábra helyezett két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított holland férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság. Harmadik társuk óvadék ellenében szabadulhat.

A három holland a Szigeten árulta a drogot a fesztiválozó fiataloknak. Elfogásukkor 120 gramm kábítószert, kábítószergyanús bélyegeket, tablettákat, injekciós tűket és feltehetően hamisított potencianövelőket találtak náluk a rendőrök. előállításuk után mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki.

A keddi meghallgatásuk után a nyomozási bíró két gyanúsítottat szabadlábra helyezett, ők azóta elhagyták az országot. Harmadik társuk előzetes letartóztatásba került, ő ötmillió forint óvadék ellenében szabadulhat. A két gyanúsított szabadlábra helyezése ellen az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős. A hirado.hu kérdésére Janklovits Ádám, a letartóztatott díler ügyvédje azt mondta, hogy várhatóan még ma be tudja fizetni a bíróságon az óvadékot, így a továbbiakban a holland férfi is szabadlábon védekezhet.