Már megint megtalálhatták a lezuhant maláj repülő darabjait

 

Újabb roncsokat találtak műholdas felvételek vizsgálata közben az ausztrál hatóságok. Elképzelhetőnek tartják, hogy a vízen lebegő maradványok a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító darabjai lehetnek.

A 2014-ben eltűnt MH370-es maláj utasszállító az Indiai-óceánba zuhant, a gép maradványainak és az áldozatoknak felkutatását már számtalan alkalommal felfüggesztették, majd újraindították.

A frissen szerzett négy műholdas fotó A CNN írása szerint valódi kapaszkodási pontot jelenthet a több éves kutatás szempontjából: a képeket hetven, vízben úszó tárgya látható, melyek az ütközési zónában lebegnek. Az ausztrál hatóságok szerint ezekből 12 a lezuhant, eltűnt utasszállító része lehet.


Elemzők szerint ez a 12 tárgy “emberi készítésű”, de még nem egyértelmű, hogy a géphez tartoznak-e. A fotókat a francia hadsereg készítette 2014 március 23-án az Indiai-óceán felett, két héttel a tragédia után. Az “újabb felfedezés” már-már klisészerűen hat, hiszen a pár havonta felhánytorgatott tragédia valódi bizonyítékok nélkül igazi gyötrelmeket okoz a repülő-szerencsétlenségben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára.