Halálra simogattak egy bébidelfint Spanyolországban

 

Szelfiéhes turisták gyötörtek halálra egy partra vetődött bébidelfint Spanyolországban. A kis nőstény Almeira egyik strandjánál bukkant fel, de az érdeklődő turisták azonnal körbevették, fogdosni kezdték és rövid időn belül előkerültek az okostelefonok is.

A kis állat nem bírta a turisták okozta stresszt és elpusztult. ”Az emberek a legirracionálisabb állatok a világon. Nem éreznek semmi empátiát egy élőlény iránt, még akkor sem, ha ijedt, éhes és elszakadt az édesanyjától” – közölte az incidens után a Equinac non-profit szervezet egy Facebookra írt bejegyzésben.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Ahogy a felvételen is látszik, a gyermekek úgy fogták meg a kis delfint, hogy közben a kezükkel teljesen beterítették a testét, így az állat nem tudott levegőhöz jutni. Mindenki rendkívül önző módon viselkedett, kivétel nélkül mindenki meg akart érinteni, a fényképezők folyamatosan kattogtak. Bár nem a fürdőzők a hibásak a delfin partra vetődéséért, de egy ilyen kis delfin két okból úszhat ki egészen közel a partszakaszkoz: vagy beteg, vagy elveszítette az anyját – írták. Arra is emlékeztették a strandolókat és a turistákat, hogy a delfinek védett állatok, tilos zavarni, bántani vagy “manipulálni” őket.