Nukleáris bunkerben termesztettek irdatlan mennyiségű füvet

 

Letartóztattak három brit férfit, akik egy évente 666 millió forintnyi kannabiszt kitermelő üzemmé változtattak egy nukleáris bunkert az angliai Chilmarkban.

A triót pénteken ítélték el, ketten öv áv börtönbüntetést kaptak, a harmadik férfit 8 évnyi szabadságvesztésre ítélték. Bár a bunker már nem a Védelmi Minisztérium tulajdonában áll, hatósági jelentések szerint még mindig tökéletese állapotban van, „szinte teljesen áthatolhatatlan”.

A ’80-as években épített földalatti menedéket eredetileg az önkormányzatok védelmére építették egy nukleáris katasztrófa esetén, de a bunkert az elmúlt években privatizálták.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A rendőrség a bunker előtt várt a trióra, mivel olyan betörésbiztos az épület, hogy képtelenek voltak behatolni. Épp ezért az épület mellett elbújva várták meg, míg a három férfi kilép, csak ekkor vették őket őrizetbe, majd átvizsgálták az egész épületet.

Belül összesen 4500 kannabisz növényt találtak, a növényekhez beszerzett világítás több mint 46 millió forintra rúgott.

„Ez minden kétséget kizárva a legnagyobb kannabiszgyár, amit a megyében láttunk. Az összes szobát átalakították a kannabisz nagykereskedelmi kitermeléséhez” – nyilatkozta a rendőrségi nyomozás vezetője.