Megnevezték a virginiai tüntetésen megölt nőt

 

Harminckét éves nő a virginiai gázolás áldozata. Heather Heyert egy James Alex Fields nevű 20 éves fiatal gázolta el a szombat esti virginiai tüntetés alatt. Fields egy elsötétített üvegű autóval hajtott bele az ellentüntetők tömegébe, a hatóságok már őrizetbe vették.

A virginiai Charlottesville városában – amely egyetemi központ – az úgynevezett alt-rightnak vagy alternatív jobboldalnak nevezett szélsőjobboldali csoportosulás rendezvényén szabadult el az erőszak: ellentüntetők jelentek meg és a két csoport összecsapását a könnygázgránátokat is bevető rendőrségnek kellett megfékeznie.

Szándékosan hajtott a tömegbe a charlestoni gázoló

Huszonhat embert megsebesített, egy 32 éves nőt pedig pedig megölt az a férfi, aki szándékosan belehajtott a virginiai Charlottesville-ben rendezett tüntetés ellen tiltakozók csoportjába. A gázolás tanúinak elmondása alapján a férfi egy rendszámtábla nélküli, sötétített üveggel felszerelt kocsival hajtott bele a tömegbe, brit hírportálok már nyilvánosságra hozták a női áldozat nevét.

A nő édesanyját is megkeresték a hírportálok, de ő csak ennyit mondott: Halála pillanatában is az igazságért küzdött. Örökké büszke leszek rá – tette hozzá.

Barátai úgy nyilatkoztak, hogy Heather Heyer a gyűlölet ellen harcolt, mikor meggyilkolták.


Az áldozat családjának internetes adománygyűjtést is szerveztek. Szombat este óta a világ minden tájáról, megállás nélkül érkeztek a pénzadományok, így az 50 ezer dolláros célt már vasárnap délután túlteljesítették: 56 ezer dollár gyűlt össze. A közösségi média felhasználói az áldozat 2016-as posztját osztják meg egymás után a Facebookon, melyben Heather Heyer ezt írja:

“Ha ez nem dühít téged, akkor nem figyelsz igazán”