"Elfoglalom a Fehér Házat" - fenyegetőzött a venezuelai elnök fia

 

Megfenyegette az Egyesült Államokat Nicolás Maduro Guerra, a venezuelai elnök fia: ha Donald Trump kormánya nem küld amerikai csapatokat a polgárháború sújtotta országba, fegyverrel rontanak rá a Fehér Házra - közölte. Az elnök fia Trump elnök múlt heti bejelentésére reagált, de sajnos rossz városra készül lecsapni.

A Fehér Ház korábban elítélte a Maduro-rezsim irányította hadsereg vérengzését Venezuelában. A hatalom katonái több mint 120 emberrel végeztek különböző kormányellenes tüntetések során. Donald Trump amerikai elnök a múlt héten azt mondta, hogy nem zárná ki egy katonai beavatkozás lehetőségét sem Venezuelában:


“Venezuela nincs olyan messze, az emberek szenvednek és haldokolnak. Több megoldásunk is van Venezuela számára, ezekből az egyik a katonai beavatkozás” – mondta a golfklubjában érdeklődő riportereknek.

New Yorkba készül vagy a Fehér Házhoz?

Maduro fia szombaton válaszolt a venezuelai állami médiában az amerikai elnök kijelentésére, de mintha kissé összezavarodott volna földrajzilag:

“Abban a valószerűtlen esetben, ha a hazánk megtörne, a fegyvereink New Yorkba fognak érkezni. Mr. Trump, odamegyünk és elfoglaljuk a Fehér Házat” – fenyegetőzött.