Balu lett a Borsodi Vágta leggyorsabb lova

 

Bugyik Imre teljes nevén Balu Gidrán Írisz nevű lovával nyerte meg a Borsodi Vágtát. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötödik alkalommal rendezték meg a viadalt, ezúttal Hernádlak-Belegrádon, ahonnan a három legjobb lovas jutott be a szeptember 16-17-i Nemzeti Vágtára. Érdekesség egyébként, hogy a megyét négy lovas képviseli majd, mert a tavalyi győztes is innen került ki.

A Suttógó Gallilei névre hallgató ló Mád színeit képviselte a Borsodi Vágtán. A lovat Kun Ferenc készítette fel a versenyre. Kun a Nemzeti Vágta tavalyi győztese, így idén is automatikusan indul majd a fővárosi futamon, igaz, nem Galileivel, hanem Kolonia Viktoria névre hallgató szürke kancájával.

Bemelegítettek a legkisebbek is a versenyre. Kis Roxan alig idősebb nyolc éves lovánál, ő volt a legfiatalabb a kis huszárok mezőnyében.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötödik alkalommal rendezték meg a viadalt. Idén összesen 14 település állított ki lovat az előfutamra, a döntőbe pedig négy lovas kerülhetett.

– Ez most már a 11. Elővágta ebben a szezonban. 16 elővágta kerül megrendezésre, négy határon túli rendezvényen túl vagyunk, a székely, felvidéki, vajdasági és múlt hétvégén a Mura-vidéki vágták megvoltak már – nyilatkozta Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta főrendezője.

Hernádkak második alkalommal adott otthont a Borsodi Vágtának. A rendezést azért vállalták el, mert népszerűsíteni szeretnék a lovassportokat.

A Borsodi Vágtát végül Bugyik Imre nyerte Balu Gidrán Írisz lovával, rajta kívül a Mád és Bőcs színeiben induló ló és lovasa teljesítette legjobb idővel az 1200 méteres távot. A megyét ők képviselik a Nemzeti Vágtán szeptember 16-án és 17-én Budapesten, ahol összesen 72 ló és lovasa állhat majd rajthoz.