A részvétel volt a fontos az Őrült Hajókon

 

Különleges hajókat engedtek szombat délután a Dunára az őrült Hajók versenyén Hartán. Volt, aki kartonból, Trabantból vagy éppen hordókból épített járművét. Bármiből, csak olyan anyagból nem, amelyekből hajót szoktak építeni. Így nem csoda, hogy csak kevesen értek a célba. De nem is ez volt a feladat.

Az Őrült Hajók versenyén különleges járműveket tettek a Dunára a csapatok, olyanokat, amelyekkel egyébként máskor nem közlekednek. Mint azt egyik résztvevő, Judák Richárd elmondta: a tavalyihoz hasonlóan idén is a csapatnévhez igazították a hajójuk anyagát.

– A tavalyi koncepciót követve, amikor traktorgumikból készítettünk egy traktor első belső nevű hajót, idén a papírkutyák néven indulunk, egy lapra szerelt hajót készítünk. A verseny előtt egy órával kezdtük meg a kartondobozoknak, illetve a raklapoknak az összeállítását – mondta a Híradónak.

Volt, aki éppen csak fenn tudott maradni a vízen és beért a célba, mások az indulás után rögtön elsüllyedtek. Így történt a Bugyivadászokkal is, a csapat egy hétig építette a hajót, amellyel neveztek, ám az pillanatok alatt a víz alá került.

A különleges vízi járművek versenyén összesen 14 csapat indult. Bár csak kevesen értek a célba, sokan nem az eredmény miatt szálltak harcba. Szöllősi Rafael főszervező szerint a verseny azért őrült, mert őrültek vesznek rajta részt.

– Mitől őrült ez a verseny? Attól, hogy igazán őrültek vesznek részt rajta, minél nagyobb idiótaságokkal, ökörségekkel készültek az idén is a versenyzők: a papírhajótól kezdve a Trabanton keresztül minden van itt, én úgy gondolom, bádogból, furnérlemezből, hordókból, mindenből raknak össze az emberek hajót.

Az Őrült Hajók versenyére szombaton mintegy négyezren voltak kíváncsiak, ennyien szurkoltak a csapatoknak a hartai Duna-parton.