Felajánlotta szolgálatait Simicskának az MSZP

 

Molnár Gyula pártelnök nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait Simicska Lajosnak a kormány leváltása érdekében. Közben Vona Gábor kifejezésre juttatta, hogy szimpatizál Pogátsa Zoltán közgazdász nézeteivel, akit Botka László árnyékkormánya tagjaként ismert el – írja a Magyar Idők.

A lap azt írja: a szocialisták elnöke, Molnár Gyula szerdán nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait a Jobbik mögött álló Simicska Lajosnak, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Fidesz 2010-es hirdetései miatt tenne feljelentést az oligarcha egyik cége.

Molnár Gyula azt mondta, hogy az MSZP ebben az ügyben egy hónapja feljelentést tett,  most pedig feljelentéskiegészítéssel élnek majd, és felszólítják Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy ne azt nézze, a feljelentésben milyen nevek szerepelnek, hanem azt, hogy a költségvetési csalás bűncselekmény.

MTI Fotó: Soós Lajos

Az MSZP elnöke azt is mondta, hogy mindennek az az üzenete a politikusok számára, hogy Simicska Lajos készen áll arra, hogy akár a saját megvádolása árán is leváltsa ezt a hatalmat – olvasható a Magyar Időkben.

„Ebben, azt gondolom, mi segíteni fogunk neki, a politikai részét mi vállaljuk, ő pedig szállítsa hozzá nekünk a muníciót, mi készen állunk arra, hogy ezt a politikában képviseljük” – fogalmazott Molnár Gyula.

Vona Pogátsát méltatta

Mindeközben Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben méltatta Pogátsa Zoltánt.

Idézte az egyik cikkét, amelyben a közgazdász azt írja: az alacsony bérek miatt hiányzik az a kereslet a magyar gazdaságból, ami a hazai szektort termelékenyebbé tudná tenni.

A Heti Válasz csütörtöki számában Botka elismerte az Echo TV korábbi információját, miszerint Pogátsa mellett Andor László, az Európai Bizottság korábbi biztosa, illetve Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi szakpolitikusa is árnyékkormánya tagja.

Lebontaná a kerítést 

Botka beszélt arról is, hogy amíg a magyar emberek – szerinte részben a kormányzati manipuláció miatt – félnek a migrációtól, „addig a kerítésnek állnia kell”, de szeretné, ha megszűnnének a félelmet kiváltó okok, mert „egyetlen jóérzésű ember sem élhet azzal a tudattal, hogy Európa közepén vasfüggönyök sorakoznak”.

A Fidesz erre úgy reagált: bármilyen kettős beszédet is folytat Botka, az nem más, mint szemfényvesztés. Hangsúlyozták: a valóság az, hogy az MSZP és Botka László minden erejével arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést és bevándorlókkal árassza el Magyarországot.