Misztikus önvezető Ford közlekedik Arlingtonban - meredek videó

 

Szellemek vezetnek, titkos Ford fejlesztések folynak, netán idegen lények járkálnak békés amerikai utcákon?

Morbid videó került nyilvánosságra a múlt héten. Az Egyesült Államok Virginia államában, Arlingtonban vettek videóra egy városi forgalomban vezető nélkül közlekedő Ford furgont. Egy olyan Fordot, amelyik még vélhetően nincs ellátva semmilyen önvezető funkcióval.

Akár az uborkaszezon számlájára is írhatjuk az alább látható esetet: a kocsiban nem ül senki, s valószínűleg nem Ford vírusvideóról van szó.

Az egyik tanú, aki látta az autót, a Business Insidernek úgy nyilatkozott, hogy a Ford Transit kissé különösen viselkedett.

Erre most Adam Tuss, az NBC4 riportere meg is találta a járművet, sőt, egészen közelről filmezte egy stoptáblánál.

Tuss szerint szó nincs önvezető autóról, valaki elrejtőzött a vezetőülésben – mondhatni vezetőülésnek öltözött – úgy vezeti a Fordot. Íme:

A bizarr felvételen legalábbis látható két kéz, ami a kormánykereket fogja.

A közkeletű mondás szerint a filozófus elsötétített házban keres egy fekete macskát, amelyik nincs is ott. A riporter viszont meg is találja.

Frissítés: Anne Deekens, a Virginia Tech közlekedéstudományi intézet szóvivője a The Chronicle-nek megerősítette, hogy a szellemes projekt valójában az intézetük kutatásának részét képezte.

Az ilyen tesztek – például az emberi reakciók megfigyelése az új technológiákra – rendkívül értékesek a döntéshozók és a járműgyártók számára – közölte.