Hajdúszoboszlón a fürdőben hűsítik magukat az emberek

 

A harmadfokú hőségriadó idejére a megszokottnál lényegesen nagyobb felületen hűtik locsolással az utakat Debrecenben - közölte az önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Iván Aurél tájékoztatása szerint kánikulában általában mintegy 170 ezer négyzetméter útfelületet locsolnak a városban, most azonban 280 ezer négyzetméteren hűtik az utakat napi két alkalommal.

Megnyitották a légkondicionált önkormányzati épületek közösségi tereit is a hűsölni vágyók előtt, a város több pontján – a belvárosban, játszótereken és a Nagyerdei Stadion környékén – ivókutakat üzemeltetnek folyamatosan, a Nagytemplom előtt párakapu működik, hasonló felállítását tervezik a nagyerdei Békás-tónál is – mondta Iván Aurél.

Magyar vizsla hűsíti magát a hőségben Debrecenben, a Baltazár Dezső téri szökőkútban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz a jellemző. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is "extrém" erős lesz. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyar vizsla hűsíti magát a hőségben Debrecenben, a Baltazár Dezső téri szökőkútban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz a jellemző. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is “extrém” erős lesz. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hajdúszoboszlón rengeteg ember hűsíti magát a fürdőkomplexumban

Czeglédi Gyula, az Európa legnagyobb fürdőkomplexumát működtető hajdúszoboszlói Hungarospa vezérigazgatója rekordforgalomról tájékoztatta az MTI-t. Míg tavaly eddig az időpontig 545 ezer fürdővendégük volt, idén már több mint 600 ezren keresték fel a fürdőhelyet.

Ennél is nagyobb volt a növekedés – 21 százalék – az aquaparkban: a tavalyi 66 ezer látogatóval szemben az idén már több mint 80 ezren szórakoztak – tette hozzá megjegyezve, hogy a strand területén is állítottak fel párakaput, a nyitvatartási időt pedig egy órával, este nyolcig meghosszabbították.

A debreceni állatkert lakói a megszokottnál 30 százalékkal több vizet isznak naponta a forróságban – mondta el Nagy Sándor Tibor gyűjteményvezető az MTI-nek. Az állatok lédús takarmányokat kapnak, augusztus 5-étől pedig egy órával tovább, 19 óráig lesz látogatható az állatkert.