A megmagyarázhatatlant magyarázza Vona a kormánypárt szerint

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat. Nem lehet róluk így beszélni, lesajnáló vagy gúnyos kifejezésekkel illetni őket - mondta.

A nyugdíjasok továbbra is azt várják, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen az idősekre tett megjegyzései miatt. A Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke szerint: hasonló kijelentésekért egy szervezet vezetőjének egyenesen le kellene mondania. A Jobbik elnöke azonban továbbra sem kér elnézést, miközben a Fidesz tegnap ismét erre szólította őt fel.

„Magyarázni próbálja a megmagyarázhatatlant Vona Gábor” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában. Az lenne a minimum, hogy vállalja fel, amit mondott és kövesse meg azokat, akiket megsértett – tette hozzá.

Irreleváns, hogy azokról a nyugdíjasokról beszél-e a Jobbik elnöke, akik őt nem szeretik, vagy nem rá szavaznak. Nyugdíjasokról így nem lehet beszélni – jelentette ki a műsorban. Nem lehet gúnyos megjegyzéseket tenni rájuk vagy lesajnáló stílusban beszélni róluk. Tisztelettel adózzunk nekik – hangsúlyozta.

A Fidesz tehát ismételten bocsánatkérésre szólítja fel Vona Gábort, aminek egyébként már napokkal ezelőtt meg kellett volna történnie. „Ha az ember hibázik, kérjen érte elnézést!” Ugyanerre szólítják fel a Jobbik elnökét egymás után a különböző nyugdíjas szervezetek is.

Az MSZP-n belüli történéseket “bolhacirkusznak” titulálta és közölte a Fidesz nem kommentálja szívesen ezt. “A bal oldal története folyamatos belharcok története” – tette hozzá Hidvéghi Balázs. Gyurcsány Ferenc személyét se lenyelni, se kiköpni nem lehet – mondta.