Tombol a kormánykritikus média: minden napra jut egy újabb mélypont

 

Nehezen dolgozza fel a kormánykritikus magyar sajtó a FINA2017 vizes VB hazai és nemzetközi sikerét: ma a 444.hu az MTVA közleményét – melyben a közmédia a megnyitó-ceremónia magas nézettségi számait ismertette a nyilvánossággal - olyan címmel tette ki címoldalára, amelyben disznónak neveztek közel egymillió magyar embert.

A megszokott jópofáskodó stílusban a 444 az inkriminált cikkcímében úgy fogalmaz, „Gyöngyöt a disznók elé: 877 ezren nézték a vizes vb megnyitóját 3 magyar csatornán”. Ezt nem nehéz úgy értelmezni, hogy az a 877 ezer ember, aki a FINA2017 megnyitóját választotta, az bizony nem más, mint egy sertés, köznapi néven disznó.

A cikk a későbbiekben így folytatódik: „Ennél sokkal jobban össze kell szednie magát az országnak, ha azt akarjuk, hogy meglegyen a vizes vb-re várt 6 milliárd tévénéző, ami ugye még a foci vb nézőszámánál is nagyobb.” A kötelező és mértéktartó jófejséget a 444 az elmaradhatatlan kényszeredett kelletlenséggel zárja: „A 3 csatornán sugárzott megnyitó így egyébként éppen lenyomott egy átlagos nyári Barátok közt epizódot.”

Nem ez volt az egyetlen kelletlenkedés ma a kormánykritkus sajtóban. Medvegy Gábor a 24.hu portálon azon élcelődött, hogy egy ingatlan-felújítás nem készült el a FINA2017 kezdetére, de a szervezők szerint már nincs is szükség az épületre. Az már természetesen nincs benne a cikkben, hogy a Margit-szigeten ezután egy korhűen helyreállított és felújított épület áll a jövőben, nem pedig egy lepusztult romhalmaz.

Persze az index.hu sem tudott a mai napon kimaradni a fennhéjázó észosztásból, tulajdonosváltás ide, vagy oda. A Simicska Lajos befolyása alá került portál Sajó Dávid által jegyzett mai cikkében csak azért rugdosták meg a hirado.hu új főszerkesztőjét, mert az a G-nap után otthagyta a nagyvállalkozó által tulajdonolt Music FM hírigazgatói posztját, mert vállalhatatlannak tartotta a tulajdonos vagdalkozását és ámokfutását.

A minden időkben nagyon független és objektív index.hu szerzőjének – aki most éppen Simicska zsoldjában áll – pedig lehet, hogy éppen ez imponál. És még nincs vége a napnak.