Huszonhét kontaktlencsét halásztak ki egy nő szeméből

 

Egy szürkehályog eltávolítására érkező idős nő szeméből összesen 27 kontaktlencsét halászott ki egy brit orvos. Mikor megkérdezték a pácienst, hogy ez mégis hogyan történhetett meg, a hölgy azt mondta, hogy mindig is szárazak voltak a szemei.

A 67 éves hölgy egy mikrosebészeti beavatkozásra érkezett egy West Midlands-i kórházba, de a műtét előtt az egyik orvos a nő szemébe tekintve rájött, hogy a nő szemét egy kékes massza fedi be.


Tizenhét kontaktlencse volt összeolvadva a szemgolyóján, ami egy kékes masszává alakult át. De itt még nem volt vége az ellenőrzésnek. Mikor másodszor is megvizsgálták a szemét, további 10 lencsét halásztak ki,  27-re emelve a hölgyből kiszedett kontaktlencsék számát.

A beteg nem jött rá, hogy ilyen sok lejárt lencse gyűlt össze a szemében. Mikor megkérdezték, hogy nem szúrt-e a szeme, annyit mondott, hogy azt hitte, hogy a kora miatt ez normális,  már régóta küszködik száraz szemeivel. Szerencsére sikeresen eltávolították szeméből a lencséket, a fertőzést is elkerülték, így két héttel később már sokkal jobban érezte magát, és a szemei sem viszkettek.

A kontaktlencséket kihalászó orvos elmondta, hogy 20 éves karrierje alatt még soha sem találkozott hasonló esettel.