Halálos áldozatokat követelt a heves esőzés Arizonában

 

Legalább kilenc ember meghalt, egy további pedig eltűnt az egyesült államokbeli Arizona államban egy heves esőzés keltette áradásban a hét végén - közölték vasárnap a hatóságok.

Szombat délután Cold Springs víztározó térségében, a lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében hirtelen megáradt a Verde folyó. A lezúduló víztömeg fákat és köveket sodort magával, letarolva mindent, ami az útjába került. A KNXV helyi televízió egy videót tett fel az internetre a térségben sebesen zajló folyamról, a víz a hegyoldalban kimosta a földet a fák gyökerei alól, az iszapos talaj magával ragadta a köveket is.

Szemtanúk beszámolója szerint a hatalmas morajlással közeledő áradás Flagstaff település térségében szinte lecsapott a folyó egy természetes “medencéjében” fürdőző környékbeliekre, akik között több gyerek is volt. Hill körzet seriffje, Adam Shepherd a Facebook közösségi portálon arról számolt be, hogy amint az eltűnt emberekről értesítést kaptak, azonnal megkezdték keresésüket.

A műveletben egy helikopter is részt vett. Eddig kilenc ember holttestére bukkantak rá. A halottak között 2-13 éves gyerekek is vannak, a legidősebb áldozat több mint hatvanéves volt. A hatóságok figyelmeztetést adtak ki, mert a térségben a hét közepéig további viharok várhatók.