A rejtélyes Dan Brown új könyvéből olvas fel

 

Az őszi Frankfurti Könyvvásáron olvas fel új thrilleréből Dan Brown néhány nappal a kötet világpremierje után.

Az amerikai szerző Origin (Eredet) című kötetéből rendezett október 14-i frankfurti felolvasásra 1800 vendéget várnak – közölte a könyvvásár csütörtökön.
Dan Brown frankfurti látogatása a szerző egyetlen németországi szereplése lesz. Az író visszavonultan él, ezért a szervezők szerint “nagy szerencse”, hogy elfogadta a meghívást.

Az Origin Amerikában a Doubleday kiadásában kerül a boltokba szeptember 26-án, Németországban a Bastei Lübbe adja ki október 4-én, ezzel egy időben több mint ötven nyelven jelenik meg. Magyarul – a Gabo Kiadó tájékoztatása szerint – várhatóan a világpremier után néhány hónappal fog megjelenni.
Az új könyv főhőse ezúttal is Robert Langdon szimbólumkutató, a Harvard Egyetem professzora, aki A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, valamint az Inferno című Dan Brown-regényekben is főszerepet játszott.

Dan Brown amerikai író. Fotó: MTI/EPA

Dan Brown amerikai író. Fotó: MTI/EPA

A szerző szokása szerint kódokkal, tudománnyal, vallással, történelemmel, művészettel és építészettel is foglalkozik a kötetben.

Dan Brown regényeit 56 nyelvre fordították le, 200 millió példányban keltek el világszerte. Mindhárom könyvét megfilmesítették, az Infernót Budapesten forgatták. A Frankfurti Könyvvásárt október 11. és 15. között tartják.