Nem csak diákokat károsított meg Czeglédy cége

 

A munkaerő közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnöke Czeglédy Csaba, az MSZP politikusa. Ez a vállalkozás és a hozzá tartozó kisebb iskolaszövetkezetek több mint 1000 diáknak tartoznak - hangzott el az M1 Híradójában.

Van aki néhány ezer forintra, mások viszont több mint 100 ezer forintnyi bérre várnak – egyelőre hiába.

Most úgy tűnik, a károsultak egy része több hetes várakozás után hozzájuthat a pénzéhez. Az egyik hazai drogéria-üzletlánc ugyanis úgy döntött, hogy kifizeti a diákok elmaradt munkabérét a Humán Operátor Zrt. helyett. A cég a Híradónak eljuttatott közleményében azt írja: elkezdték az adategyeztetéseket az érintett diákokkal, de várják a többi károsult jelentkezését is, hogy minél hamarabb átutalhassák a bérüket.

Külföldre menthette ki a vagyonát

A Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó cég nem csak diákokat károsított meg. Az MSZP-s politikust azzal gyanúsítják, hogy tagja egy bűnszervezetnek, amelyik három milliárd forint adót csalt el. Már a letartóztatásakor felmerült a gyanúja annak, hogy a szocialista politikus külföldre menthette ki vagyonának egy részét.

Czeglédy Csaba nem csak az MSZP politikusa, hanem a párt ügyvédje is. Számos vezető baloldali politikus védelmét ellátta már, például Botka Lászlóét és Gyurcsány Ferencét is. Több szocialista politikus nyíltan ki is állt a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba mellett.

Nem ő az első olyan szocialista politikus, aki külföldön tartotta eltitkolt vagyonát

Az MSZP volt elnökhelyetteséről, a költségvetési csalással, valamint köz- és magánokirathamisítással is vádolt Simon Gáborról 2014-ben derült ki, hogy szintén Ausztriában, osztrák számlákon tárolta ismeretlen eredetű, adózatlan vagyonát, legalább 240 millió forintot. Simon Gábor büntetőpere jelenleg is tart.

A Fidesz szerint az MSZP semmit sem változott az elmúlt évekhez képest: politikusaik továbbra is külföldön tartják eltitkolt vagyonukat. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője azt is mondta: úgy tűnik, a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat nyújthatott a szocialistáknak, a párt ezért tartja most fontosnak az őrizetbe vett politikus védelmét.

A Fidesz felszólította az MSZP-t

Az MSZP és a DK továbbra is teljes védelmét biztosítja Czeglédy Csabának. Ebből arra tudunk következtetni, hogy Czeglédy Csaba jóval több mint Botka és Gyurcsány ügyvédje. Erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzet a szocialistáknak és a védelme ezért meghatározó – nyilatkozta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Fidesz felszólította az MSZP-t, hogy hagyják abba a bujkálást, és tisztázzák magukat, például azzal kapcsolatban, hogy áramlott -e kampánypénz Czeglédy Csabától az MSZP-hez, vagy a DK-hoz.