Fidesz: Ha Kovács Béla valóban jól van, fáradjon be a hatóságokhoz!

 

A Fidesz-frakció arra szólította fel Kovács Béla EP-képviselőt, hogy ha valóban Brüsszelben van és nem szorul orvosi ellátásra, akkor fáradjon be a hatóságokhoz.

A kormánypárt képviselőcsoportja keddi közleményében azt írta: a politikus eddig egyszer sem jelent meg sem a brüsszeli vizsgálaton, sem az ügyészségi meghallgatáson, pedig többször beidézték. Arra kérték, menjen be az Európai Parlament és a magyar hatóságok irodáiba.

“A jobbikos politikus több bűncselekményben érintett, elcsalta az uniós pénzeket, kémkedett az EU ellen és orosz pénzeket szállított a Jobbiknak” – sorolta a Fidesz, hozzátéve: Kovács Béla fejezze be a hatóság elől a bujkálást és válaszoljon végre arra, hogy mennyi pénzért árulta el a Jobbik a nemzeti érdekeket és az Európai Uniót.

Korábban a Magyar idők írt arról, hogy Abháziában gyógykezelik Kovács Bélát; a Jobbik EP-képviselője erre válaszul a Facebook-oldalára töltött fel fotókat és közölte, nem ott bujkál, hanem Brüsszelben dolgozik.

Felszólították a Jobbikot 

A Fidesz felszólította a Jobbikot, hogy döntse el, kinek hazudik: az ügyészségnek vagy a közvéleménynek.

A nagyobbik kormánypárt kedd délutáni közleményében az áll: a Jobbik azt állítja, hogy Kovács Béla Brüsszelben van, az ügyészségnek pedig Kovács Béla ügyvédje hivatalos iratban azt állította, hogy Abháziában van gyógykezelésen, ezért nem jelent meg a kihallgatásán.

A Fidesz szerint a Jobbik félrevezeti a hatóságokat, félrevezeti a közvéleményt és fedezi a súlyos korrupciós bűncselekményeket. Kovács Béla álljon ki végre a nyilvánosság elé! – szorgalmazza a Fidesz.