Ma is lesznek útlezárások és menetrendváltozások a fővárosban

 

Vasárnap folytatódik a Red Bull Air Race a fővárosban. A verseny miatt több helyen is lezárásokra kell számítani.

Július 2-án 10:45 és 18:30 között lezárják a forgalom elől a Clark Ádám teret, a Fő utcát, a Lánchidat, a Lánchíd utcát, az Alagutat, valamint a Széchenyi rakpartot és a Széchenyi teret.

Továbbá is érvényben van a megállási tilalom Budán a Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Attila út–Döbrentei tér által határolt területen, valamint Pesten a Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart–Belgrád rakpart által határolt területen.

Változások a tömegközlekedésben

Ha a rendezvény miatt az utasok száma indokolja, vasárnap az M2-es metró sűrűbben indul. Szükség esetén 9:00 és 18:00 között biztonsági okokból lezárhatják a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér metróállomást. Az állomások esetleges lezárásáról aktuális információ a BKK Info oldalán olvasható.

Budapest, 2017. június 30. Besenyei Péter kalibrációs repülést hajt végre a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futamának Master Class kategóriája szabadedzésén 2017. június 30-án. MTI Fotó: Lakatos Péter

Budapest, 2017. június 30.
Besenyei Péter kalibrációs repülést hajt végre a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futamának Master Class kategóriája szabadedzésén 2017. június 30-án.
MTI Fotó: Lakatos Péter

A D12-es hajójárat két szakaszra osztva közlekedik 10:15 és 18:00 óra között: a Müpa – Nemzeti Színház H végállomási kikötőtől a Petőfi tér (Erzsébet híd) kikötőig, majd a Jászai Mari tér (Margit híd) kikötőtől a Rómaifürdőig.

A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Március 15. tér között viszi az utasokat. Ezen időszakban a belvárosi szakaszon a 15-ös, illetve a 115-ös járatokkal érdemes utazni.

A 19-es és a 41-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, a Margit híd, budai hídfő H és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon haladnak.

A 15-ös és a 115-ös busz 10:45 és 18:30 között a Boráros tér irányába a Nádor utca és az Üllői út közötti szakaszon a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállót.

A 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között közlekedik. A Clark Ádám téren a Hunyadi János út 1. előtt lehet felszállni a buszokra.

A budai Vár ebben az időszakban a belvárosból az M2-es metróról a Széll Kálmán téren a 16-os buszcsaládra átszállva közelíthető meg.

A 105-ös autóbusz módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, nem érintve a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér M közötti megállóit.