Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

 

Hazánkban már nap mint nap milliók találkozhatnak az antimikrobiális hatású bevonatrendszerrel. Többek között a budapesti metróvonalak mozgólépcsők korlátjain és a HÉV szerelvényeken is megtalálható láthatatlan védőréteg hatásmechanizmusa 90 százalékkal csökkenti a mikroorganizmusok számát a kezelt felületeken.

A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, környezetbarát Resysten bevonatrendszer a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, ezáltal a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes rá, hogy két takarítás között is meggátolja a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon a kórokozók elszaporodását, átadását az utasok között – írják közleményükben a fejlesztők.

A magyar fejlesztésű molekulára épülő innováció a nemzetközi piacon is újabb és újabb sikereket ér el. A rendszert már a világ egyik vezető autógyára, valamint Európa egyik legnagyobb élelmiszer kereskedelmi lánca is alkalmazza, de megtalálható például egy Európa-szerte közlekedő gyorsvasút szerelvényén is.

Reinhard Liu, a TitanPE Technologies operatív igazgatója és Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezető igazgatója aláírják a stratégiai együttműködési megállapodást. (Fotó: Resysten Hungary Kft.)

Reinhard Liu, a TitanPE Technologies operatív igazgatója és Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezető igazgatója aláírják a stratégiai együttműködési megállapodást. (Fotó: Resysten Hungary Kft.)

A közlemény szerint a magyar innováció nemzetközi terjeszkedése szempontjából nagy jelentőségű, hogy Közép- és Kelet-Európai Országok és Kína Egészségügyi Miniszteri csúcstalálkozójához kapcsolódó „Egészség Kapuja” Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás keretein belül Li Pin kínai egészségügyi miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében a Resysten Hungary Kft. és a TitanPE Technologies stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

A világ egyik vezető nanotechnológiai gyártópartnerével együttműködve új távlatok nyílnak a bevonatrendszer kontinenseken átívelő, nagy volumenű alkalmazása előtt. A stratégiai együttműködési megállapodás alapján a felek elősegítik a Resysten bevonatrendszer piaci jelenlétének erősödését a nemzetközi piacokon, illetve megvizsgálják a nanotechnológiára épülő termékek magyarországi gyártásának lehetőségét is az európai piacra.

A miniszterekkel együtt meglátogatta a Resysten standját Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár is.

„Legyen egy ötlet, innováció bármennyire is korszakalkotó a maga nemében, a világsiker eléréséhez hatalmas segítség a nemzetközi piacokon otthonosan mozgó, nagy kapacitással bíró gyártópartnerek támogatása. A most aláírt együttműködés a hazai innovációt a kínai gyártástechnológiával támogatva lehetőséget teremt erre” – idézte a közlemény az államtitkárt.