Putyinnak "mentális hatalma" van az Egyesült Államok fölött

 

Vlagyimir Putyin "mentális hatalmat" gyakorol az Egyesült Államok fölött - véli Oliver Stone amerikai filmrendező, aki egy orosz lapban hétfőn megjelent interjújában nem rejti véka alá csodálatát az orosz elnök iránt.

“Önök, oroszok, legyenek büszkék arra, hogy egy olyan katonai költségvetéssel, amely csak a tizedét teszi ki az amerikainak és egy olyan gazdasággal, amely ugyancsak tizede a miénknek, az önök elnöke ilyen nagy figyelmet kelt. Ez egyszerűen hihetetlen!” – mondta a balos nézeteiről ismert rendező a Rosszijszkaja Gazetának adott interjújában.

Stone lélektani okokkal magyarázza a Putyin-jelenséget. “Egyfajta mentális hatalmat gyakorol az Egyesült Államok fölött, ezért vált ki ekkora hisztériát, paranoiát” – mondta a filmes, aki négyórás interjút készített az orosz vezetővel.

“Ez az interjú olyan valakivel készült, aki gyakorlatilag az Egyesült Államok deklarált ellensége, és ez a beszélgetés emberi arcot kölcsönöz neki” – mondta Oliver Stone az orosz lapnak. A Putyint jóindulattal bemutató interjút június 12. óta sugározza részletekben a Showtime amerikai csatorna, Oroszországban hétfőtől mutatják be az Egyes Csatornán.