Negyvennégy migránst kaptak el a hétvégén

 

44 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken négy, szombaton negyven jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás.

Gépkocsizó járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében - képünk illusztráció (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Gépkocsizó járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében – képünk illusztráció (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 118 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 5-étől 11-éig – ez a szám 211 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 15 embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.