Elérhető a helyközi autóbusz menetrend már a Google-n is

 

A Volán Egyesülés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szakmai támogatásával közzétette a regionális Közlekedési Központok és a Volánbusz helyközi autóbusz menetrendjét a Google Térkép felületén.

A múlt évben megújult menetrendi kereső kiegészítéseként, az autóbusszal utazók jobb kiszolgálása és szélesebb körű tájékoztatása érdekében, a Volán Egyesülés, a Google közreműködésével közzétette a helyközi autóbuszok menetrendjét a Google Maps keresőfelületen.

Volan Google Terkep

Az adatok tartalmazzák a teljes hazai helyközi autóbuszok közel 30 000 km-es úthálózatát, a több mint 40 000 megállóhelyet és a naponta több mint 40 000 járatot. A féléves fejlesztés eredményeként a Google Térkép (Maps) térképes megjelenítésével tervezhetővé vált a települések közötti autóbuszos utazás átszállásos kapcsolatokkal a vasút és a felületen megjelenő helyi szolgáltatók járataival is.

A Google Maps felülete eltérő módon kezeli a megállóhelyek települési közigazgatási határon kívüli elhelyezkedését, illetve a kerülő-, valamint az olyan útvonalakat is teljesítő járatokat, melyek egy vonalra felfűznek olyan településeket is, amelyek nem egy útvonalon fekszenek, ezért a keresési eredmény pontatlan lehet.

Utóbbira tekintettel célszerű a Google Transit felületén kapott eredményt a Menetrendek találtaival összevetni.