Leonardo DiCaprio visszaadta ajándék Oscar szobrát

 

A színész jobbnak látta, ha nem őrzi tovább Marlon Brando díját.

Leonardo Dicaprio megkezdte annak a Picasso festménynek az eljuttatását az amerikai hatóságokhoz, melyet Jho Low malajziai befektetőtől kapott. Továbbá kiderült, hogy Marlon Brando Oscar szobrát is visszajuttatta már, melyről kiderült, hogy egy jó ideig az ő polcán díszelgett. Bár a filmsztár ellen még nem hoztak fel vádakat a Reed Granit Pictures ellen folyó 3 milliárd dolláros sikkasztási perben, a stúdió alapítóitól kapott ajándékait vissza kellett adnia.

Leonardo DiCaprio amerikai színész A nagy Gatsby című filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitónapján 2013. május 15-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Leonardo DiCaprio amerikai színész. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A legendás Marlon Barndo Oscar-szobornak, melyet a Rakparton című filmben nyújtott alakításáért kapott, még akkor lába kelt, amikor a színész még élt. Marlon állítólag évekig kerestette a díjat, de végül nem sikerült a tolvaj nyomára bukkanni.

2012-ben egy árverésen egy New Jersey-beli emléktárgy kereskedő, Ralph DeLuca szerezte meg a szobrot 600 ezer dollárért, aki személyesen ismerte Brandot, mindketten rajongtak a régi filmes poszterekért.

Tavaly ősszel kiderült, hogy a szobor 2012 óta igencsak jó helyen van, egészen pontosan Leonardo DiCaprio polcán álldogál, aki 38. születésnapjára kapta egy malajziai ismerősétől, aki a Red Granite Picturesszel áll kapcsolatban. Ennek a cégnek a közreműködésével készült el Leo kasszasikere A Wall Street farkasa is, melyről évekkel ezelőtt azt pletykálták, hogy mosott pénzből forgatták le.

Ez most kezd beigazolódni, az igazságügyi minisztérium a napokban bejelentette, hogy 540 millió dollárnyi vagyontárgyat foglalnak le, melyet a 1Malaysia fejlesztési alapból tulajdonítottak el.

A Reed Granitot a malajziai miniszterelnök mostoha fia, Riza Aziz alapította, aki szintén érintett a perben, ezen kapcsolat miatt most a Wall street farkasa a Dumb és Dumber második részének és a Megjött Apuci jogdíjai is átruházásra kerülnek.