Családbarát Hely címeket adott át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

 

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül, Családbarát Hely címet adtak át azok képviselőinek, mellyel szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését, helyi rendezvények, programok és előadások szervezését.

A sajtótájékoztató a családbarát helyként működő Porcellino étteremben került megrendezésre. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat. ”  tette hozzá.

A köszöntő után Pálfay Erzsébet, hálózati projektvezető beszélt röviden a mozgalomról. Az alapvető problémára  miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak  annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakulásával lehet válaszolni, emelte ki. A mozgalom elképzelése „hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez, akik tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet és ezzel hozzátenni a közös cél megvalósulásához, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.”

A mozgalom bemutatása után Skrabski Fruzsina és Pálfay Erzsébet átadta a Családbarát hely címeket. A díjazott helyi képviselők néhány mondatban szintén kifejtették az együttműködéssel kapcsolatos gondolataikat.
Családbarát hely címet vett át:

Jamrik László, Bag polgármestere
Herczeg Tamás, szociális tanácsnok (Békéscsaba)
Varga László, Biatorbágy humán területekért felelős alpolgármestere
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere
Orosz Ibolya Aurélia, a debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője
Habis László, Eger polgármestere
dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere
Dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály főosztályvezetője (Óbuda-Békásmegyer)
Kalmár Pál, Solt polgármestere
Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke (Szeged)
Molnár Tamás, Ifjúsági és Civilügyekkel foglalkozó tanácsnok (Székesfehérvár)
Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere