Nagyon bulis játékot ad a legjobb online navigáció

 

Természetesen a Waze-ről van szó. Az újítás nem forradalmasítja az amúgy is jó navit, de még poénosabbá teszi.

Ha lenne, aki még nem ismeri: a (Google tulajdonú) Waze online navigáció ingyen és garantáltan a legrövidebb utat kínálja az autósoknak, mert a forgalomban haladó sofőrök okostelefonjai mindig a legfrissebb közlekedési adatokat továbbítják a szervernek, ami így az adott pillanatban a lehető legrövidebb utat mutatja.

(Persze mindenkinek van egy története, hogy miként vitte valamelyik navigáció a rekettyésbe: tapasztalataink szerint 20-ból 19-szer a Waze-nek van igaza.)

A navi a Google „gyári” navigáció szikárságához képest tele van szellemes megoldásokkal, a Waze-harcos pontszámoktól a szíves tájékoztatásig, hogy éppen hol mér sebességet a rendőrség. (Nem illegális.)

waze 1

A legújabb frissítés – minden marketing nélkül, csak úgy diszkréten – elrejtett egy új menüpontot a Beállítások/Hangok és hangutasítások közé, a Hangfelvevőt.

Ezzel az opcióval a Waze harminckilenc hangutasítását – „400 méter múlva”, „Fordulj balra”, „Sebességmérő kamera előtted” és így tovább – lehet a saját hangunkra cserélni. A hangfelvételt érdemes csendes helyiségben elkészíteni.

waze 2

Azokat az utasításokat, amelyeket nem írtunk felül a magunkéval, a Waze a saját hangjával fogja továbbra is pótolni.

Persze lehet a párunkat, vagy akár az anyósunkat is kérni a hangutasítások kimondására – akkor még biztosabbak lehetünk benne, hogy a körülöttünk ülők élvezni fogják az új műsort.

És ha mégsem, egy érintésre a rendszer visszaáll az eredeti hangra.