Túl közel ment Erzsébet királynő őréhez, ami ezután következett, mindenkit meglepett

 

Ahogy azt a Buckingham-palota őreinél megszokhatta a világ, ők bizony nem beszélnek és nem mozognak egy turista kedvéért sem, ez a Windsori kastély gárdistáira is igaz. Kivéve...

A turisták bármire képesek, hogy kizökkentsék a Buckingham-palota vagy épp a Windsori kastély őreit egy tisztelgésért vagy egy mosolyért, és volt már rá példa, hogy ez sikerült is.

London, 2014. június 4. Brit királyi gárdisták menetelnek II. Erzsébet brit királynő londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

London, 2014. június 4.
Brit királyi gárdisták menetelnek II. Erzsébet brit királynő londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Az utóbbi palotánál azonban az említett erőlködések nélkül is kapcsolatba lehet kerülni Erzsébet királynő testőreivel, főleg, ha közel megyünk hozzájuk. A minap történt incidens pillanatok alatt bejárta a sajtót, amikor egy mit sem sejtő turista őrségváltáskor egy fotó miatt megközelítette a kaput záró egyenruhást.

“Maradjon távol!” ordított rá hirtelen az általában némaságba burkolózó gárdista a férfire, aki aztán egy ijedt szalutálással kért bocsánatot.

Íme: