Trump: Nem azért lettem elnök, hogy a sajtót szolgáljam

 

Donald Trump amerikai elnök egy diplomaosztón mondott beszédében saját helyzetével szemléltette a pályakezdők előtt álló nehézségeket.

Az amerikai elnök szerdán mondott beszédet a Connecticuti Parti Őrség Akadémiájának diplomaosztóján, ahol útmutatási tanácsokat adott a friss diplomásoknak. Trump arra biztatta a hallgatóságot, hogy ha eltökéltek, akkor sohasem állhatnak útjukba a gonosz kritikusok.


“Nézzétek, hogyan bántak velem az elmúlt napokban, főképp a sajtó. Nem volt még egy politikus a történelem során – és ezt biztosan állíthatom -, akivel cudarabbul vagy igazságtalanabbul bántak volna” – tért ki a elmúlt hét támadásaira. ”Majd meglátjátok, hogy sokszor olyan dolgok történnek, amiket nem érdemeltek meg, de ilyenkor ezeket el kell tűrni, és küzdeni kell tovább. Soha, soha ne adjátok fel, és akkor minden rendben lesz” – tanácsolta hallgatóságának.

Trump most nyilatkozott először a kirúgott FBI-igazgató vádjai óta, és beszédében arra buzdította a friss diplomásokat, hogy kitartóan küzdjenek azért, amiben hisznek.

“Nem hagyhatjátok, hogy megállítsanak, nem engedhetitek, hogy a kritikusok szétrombolják az álmaitokat, hiszen minél nemesebb a cél, annál nagyobb ellenállásba fogtok ütközni” – folytatta az elnök, szavait pedig éljenzés és tapsvihar fogadta a hallgatóság soraiból.

Trump büszkén idézte fel, hogy már rengeteg munkahelyet hozott vissza az Egyesült Államokba, kinevezte a Legfelsőbb Bíróság legújabb tagját, és fontos támogatásokat szerzett a hadseregnek. A munkahelyeket ellehetetlenítő szabályozások csökkentéséről és az illegális bevándorlás lassulásáról is beszélt.

“Nem azért választottak meg, hogy a washingtoni sajtót és a különböző érdekvédelmi szervezeteket  szolgáljam. Azért lettem elnök, hogy az összes elfeledett férfit és nőt szolgáljam a hazámban, és én pont ezt teszem” – zárta a beszédét.