Bárki vehet már villamost a Vaterán

 

A BKV nyilvános járműaukciói mostantól az online portálon érhetők el: első menetben öt budapesti villamos találhat majd gazdára. A jövőben a BKV minden ilyen jellegű árverése a Vatera felületén zajlik.

A Vaterán valóban már minden kapható: hamarosan már villamosokra is bárki licitálhat az aukciós portálon.

A hatályos rendelkezés szerint ugyanis a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500.000 Ft értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet: a BKV pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására.

villamos a vateran

A nyilvános aukciók első szakaszában május 18-tól öt budapesti Ganz csuklós villamosra lehet majd licitálni, egyenként 1 millió 480 ezer forintos kikiáltási áron. A régi villamosok alapként szolgálhatnak az új tulajdonosoknak a legkülönbözőbb kreatív hasznosítási módokhoz.

Licitálni holnaptól május 31-ig itt lehet. Biztos, ami biztos, a BKV Zrt. telephelyein az árverés kezdete előtt és a licit ideje alatt is bárki megtekintheti az eladásra szánt villamosokat.

Mihez lehet kezdeni egy kiszuperált villamossal?

Az ötletek tárháza valóban végtelen. Láttunk már villamost, amelyből egyedi hangulatú kávézót alakított ki tulajdonosa. Az országot járva számtalan helyen találkozhattunk már villamosba oltott sörözővel vagy büfével is, amit nyugodtan hívhatunk a street food truckok elődeinek.

A vendéglátáson kívül egyéb kreatív hasznosítását is tapasztaltuk már közlekedő vagy forgalomból kivont járműveknek. A londoni nyári olimpia ideje alatt menetrendszerű szurkolói villamosok járták Budapest utcáit, amelyeken a kihelyezett televíziókon folyamatosan sportközvetítéseket kísérhettek figyelemmel az utasok.

Kis fantáziával és lakberendezői tehetséggel elképesztő irodák is kialakíthatóak egy eladásra ítélt régi villamosból. Ha pedig a telekre keresünk a megszokottól eltérő „víkendházat”, licitálhatunk egy BKV villamosra, hiszen kis átalakítással és néhány muskátlival az ablakban ideális hétvégi házikó is lehet belőle.

Egy budapesti, 3. kerületi játszótéren pedig régi Ganz villamost állítottak fel a játékok mellé, a legkisebbek legnagyobb örömére.