Fejüket verték a falba a bíróságon a BKK-ellenőr bántalmazói

 

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a négy férfit, akik szombat éjjel Budapesten, a Deák téren súlyosan bántalmaztak egy BKK-ellenőrt. A végzés kihirdetése után a bíróság folyosóján a négy gyanúsított hangosan szidalmazni kezdte egymást, többen a fejüket a falba verték. A botránynak a rendőrök vetettek véget.

A négy férfi a gyanú szerint szombat hajnalban a Deák téri aluljáróban szóváltásba keveredett egy ismeretlen férfivel, akit meg akartak verni. A török férfi egy BKK-ellenőrtől akart segítséget kérni. Az ellenőrnek sikerült lecsillapítani a támadókat, akik el is hagyták a helyszínt. Pár perc múlva azonban visszamentek és nekiestek az ellenőrnek.

Fejüket verték a falba a bíróságon a BKV-ellenőr bántalmazói. Fotó: MTVA

Fejüket verték a falba a bíróságon a BKV-ellenőr bántalmazói. Fotó: MTVA

A bántalmazás miatt földre esett ellenőrt az egyik támadó fejbe rúgta. Az ellenőr egy időre az eszméletét is elvesztette. A csoport két tagját a rendőrök a helyszínen, két társukat szombat délután fogták el.

Egyikük ügyvédje, Janklovics Ádám azt mondta, hogy mindannyian beismerték a bűncselekmény elkövetését, ezért eltúlzottnak tartja a legszigorúbb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését.