Kebab helyett gelato - Velence visszatér gyökereihez

Betiltották a kebabos standokat és a gyorséttermeket Velencében. A városvezetés a pizzaszelet-árus boltok számát is korlátozza, mivel a város nem csupán a süllyedés szélén áll, hanem súlyos identitásválsággal is küszködik.

Mostantól csak geletóval a kezünkben sétálhatunk vagy hajókázhatunk teljes biztonságban Velence utcáin és lagúnáin: az évek óta identitásválsággal küzdő város vezetősége ugyanis egy új törvénnyel bezáratja a gyorséttermeket és a kebabos standokat is. Mivel a pizzaszeleteket áruló boltokra is lecsaptak, szinte semmilyen étellel nem korzózhatnak az éhes turisták.

Szerencsére a vezetés egy ételnek megkegyelmezett, a szerencsés portéka pedig nem más, mint az olaszok világhírű fagyija, a gelato.

Velence történelmi arculatának visszaszerzéséért a városvezetés abban reménykedik, hogy a kebabos standokat piciny fagyizók váltják majd fel. A vállalkozó kedvűek bármikor nyithatnak kézműves fagyizót, mivel a polgármester is úgy gondolja, hogy egy igazi velencei vakáció alatt sosem lehet elég fagylaltot majszolni.

Megvédik a város kulturális örökségét

Luigi Brugnaro, a város polgármestere kiemelte: azzal nincs problémájuk, mikor az emberek a szabadban étkeznek, de meggyőződése szerint a sokféle utcai étel árusítása miatt Velence kezdi elveszíteni egyéni jellegét. A polgármester szerint a romantika fellegvárában nincs helye a kebabos kifőzdéknek és utcai gyorséttermeknek. Új döntésének köszönhetően Velence már a harmadik olyan olasz város Verona és Firenze után, ahol korlátokat szabnak a hasonló étteremláncok terjeszkedésének.