Isten áldja a királynőt! 91 éves II. Erzsébet

1926-ban ezen a napon született minden brit királynője, aki azonban júniusban ünnepli hivatalosan az áprilisi születésnapot. Azért nem marad el idén sem a Hyde Park-i, sem a Tower hídi ágyúlövés, habár ismét szűk körben fogja ünnepelni a hivatalos napot.

AMikor született II. Erzsébet a Bruton Street-i szülőházában, még Calvin Coolidge volt az amerikai elnök, és Sztálin még csak frissen szerzett hatalma megszilárdításán munkálkodott a Szovjetunióban – írja a Reuters az alkalomból kiadott összeállításában.

II. Erzsébet brit királynő 2017 márciusában. MTI/EPA Fotó

Kora ellenére még rendszeresen részt vesz protokollfeladatokon, igaz, a legtöbbön már fia és unokái helyettesítik, valamint ha nem is mindennap, de férjével kilovagol a windsor-i birtokon.

Felmérések szerint még mindig népszerű az alattvalók körében ahhoz, hogy akármikor is lemondjon a trónjáról – jegyzi meg a Reuters írása.

Természetesen az igazi buli júniusban lesz, amikor színes, és grandiózus parádé keretében a brit fegyveres erőkben szolgálók tiszteletüket tehetik az alattvalókon kívül II. Erzsébet előtt.