Összenyomható – csíptethető – lesz a HTC új mobilcsodája

Ez most komoly, maga a gyártó szivárogtat ki a május 16-án bemutatandó új zászlóshajójáról.

Mégpedig a Twitterre tolt ki egy rövid videót a HTC U Ultra készülékről. A keveset mutató videóból, valamint a nyilvánosságra csepegtetett információkból izgalmas kép bontakozik ki.

Állítólag a látottakat úgy kell értelmezni, hogy a telefon legeredetibb funkciója az Edge Sense lesz, ami nem kevesebbet jelent, mint hogy az egyes alkalmazások indításához nem kell majd az érintőképernyőhöz nyúlni, hanem elegendő lesz a mobil keretét „összenyomni”.

Például szelfizéshez, meg egyáltalán, fotózáshoz kényelmes lehet a feature.

Vagy valami ilyesmi, lehet mondani a videó alapján.

Nem lehet könnyű dolga a szebb napokat látott tajvani óriásnak, amikor a piacon a Samsung faltól falig tartó, látványos Infinity Display-éhez, illetve az LG G6 hagyományosan jó kamerájához képest kell valami igazán eredetit dobnia.

Az egyébként kitűnő hardveres paraméterek önmagukban talán már nem elegendők a prémium kategóriában.

Pedig a várhatóan 5,7 hüvelykes QHD kijelző, a legújabb, Snapdragon 835 SoC, a 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely (csiripelnek 6 GB RAM-ról és 128 GB-os tárról is), meg a 16 és 12 megapixeles kamera magában is jól hangzik – csak éppenséggel a versenytársak is kínálják.

3000 mAh-s akkumulátorról, vízállóságról szól a fáma – és hogy az utóbbi miatt persze elmarad a fejhallgató 3,5 mm-es aljzata.