A jövőben is lesz a klasszikus zenének közönsége

Nem voltak ellenérvek akkor, amikor felkérték, legyen zsűritagja a Virtuózoknak – jelentette ki Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Mint mondta: fiatalítani szerették volna a zsűrit. Reményei szerint ő és Várdai István csellóművész újfajta gondolkodásmódot visznek az értékítéletbe.

Jó érzéssel ül a zsűriasztalnál, hiszen sok tehetség van a műsorban, sok olyan fiatal, akire érdemes odafigyelni – tette hozzá Balázs János, aki egyébként a Cziffra György Fesztivál alapítója és művészeti vezetője.

Magyarországon egészen speciális helyzet alakult ki, sokkal több a tehetség, mint akit be lehet mutatni. Ezért fontos, hogy minél több olyan fesztivál, televíziós zenei rendezvény legyen, ahol a tehetségek meg tudnak mutatkozni, integrálódnak a hazai zenei életbe és külföld felé nyithatnak – hangsúlyozta.

Nyitni kell a fiatalok felé, hiszen közöttük van most egy rés, amit „át kell hidalni”, miszerint a klasszikus zene számukra nem olyan „trendi”. Így egy olyan rendezvény, mely közelebb viszi hozzájuk a zenét, azt idézi elő, hogy a jövőben is lesz a klasszikus zenének közönsége – hangoztatta.

Ma látható a tinik válogatója a Virtuózok című tehetségkutató idei szériájában a Duna Televízión 19.30 perckor.