Új zsűritagokkal és új műsorvezetővel indul a Virtuózok harmadik szériája

Ma indul a Virtuózok harmadik évada egy felvezető adással, amely bemutatja a műsor születését.

Ma este fél nyolckor kerül adásba az Így készült a Virtuózok. Ez visszatekint egészen a kezdetekig, ahogyan az ötlet kialakult, a műsor résztvevőivel hallhatnak interjúkat. Ez egy kis felvezetés arra, hogy 14-én aztán elinduljon a verseny – mondta Bősze Ádám műsorvezető az M1 Ma reggel című műsorában.

Nem változott a struktúra, ugyanúgy 8 adás lesz 8 héten keresztül. Ami változást jelent, az a gyermekek személye, bár vannak visszatérők, akik az első és a második évadban indultak, és most úgy gondolták, ismét megmérettetik magukat. A zsűriben van két új személy: Várdai István csellóművész és Balázs János zongoraművész – ismertette Koltay Anna, aki ettől az évadtól műsorvezetőként szintén részese a produkciónak.

Ez egy igazi örömmunka látni ezeket a gyerekeket. Olyan alázattal vannak a zene iránt, és nagy fegyelemmel dolgoznak. Tanulni lehet ezektől a gyermekektől – hangoztatta.

Idén nemcsak a finálé lesz élő, hanem a döntő is, amikor a korcsoportgyőztesekre lehet szavazni – tette hozzá Bősze Ádám.

Elárulta, az elején nagyon szkeptikus volt, hogy a tehetségkutatót össze lehet-e gyúrni a komoly zenével, de hát működik – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a zsűritagok a műsorban úgy tudják elmondani véleményüket a produkciókról, hogy közben dicsérik őket és jó tanácsokkal látják el a tehetségeket.

Az egész kicsit mesterkurzus jellegű – mondta a műsorvezető, aki kiemelte, hogy a Virtuózok hatására egyre többen kapnak kedvet a zenéléshez.

Koltay Anna szerint pedig a szülők számára is biztatás a műsor arra, írassák be gyerekeiket zenélni tanulni.