Terrarisztikai börzét tartanak vasárnap Budapesten

Vasárnap rendezik meg a TerraAkva terrarisztikai és akvarisztikai börzét Budapesten, a Fővárosi Művelődési Központban, ahol több, mint ezer négyzetméteren várják a szervezők az érdeklődőket.

A tíz órától kezdődő, már hagyományosnak tekinthető rendezvény négy különböző szinten mutatja be a világ legkülönlegesebb állatfajait.

Lenyűgöző hüllők, pókok, kígyók, békák, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatók a börzén szakszerű körülmények között, de vadászgörényeket, egereket, apró rágcsálókat, sünöket és díszhalakat is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Rengeteg érdekes és ritka állatfaj lesz jelen, ami izgalmas élményt nyújthat a börzére érkező családoknak – írják a szervezők közleményükben.

Lándzsakígyó harmatcseppeket iszik virágról. (Fotó: Reuters//Rupak De Chowdhuri)

Illusztráció – Lándzsakígyó harmatcseppeket iszik virágról. (Fotó: Reuters//Rupak De Chowdhuri)

A TerraAkva börze a közlemény szerint családi rendezvény, hiszen a szervezők több olyan kísérőprogramot is tartanak, melyek hozzájárulnak a helyes és biztonságos kisállattartáshoz, valamint érdekes információkkal látják el a látogatókat.

Lehetőség nyílik személyesen kérdezni a hazai legrangosabb tenyésztőktől, akik hosszú évek tapasztalatait osztják meg, továbbá páratlan előadásokkal is készülnek.

A felnőtteknek szóló előadások mellett lesz állatsimogató, arcfestés, lufihajtogatás, valamint vadászgörény-bemutató is.