Egy diagnosztikai eszköz nyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat

Az Országház felsőházi termében adták át az 1992 óta kiosztott elismerést – számolt be az M1 Híradója.

A nagydíjat egy egészségügyi diagnosztikai mérőműszer családdal a 77 Elektronika Műszeripari Kft. nyerte el. A sikert jól jelzi, hogy 2500 darabot adtak el belőle, elsősorban az USA-ban.

A díjjal minden évben az olyan vállalkozásokat ismerik el, akik nagy jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósítanak meg. Az Országgyűlés elnöke az átadón az örökös megújulást nevezte a megmaradás zálogának. A kormány idén közel 500 milliárd forintnyi támogatást nyújt az innovációs fejlesztésekhez.

Kövér László hangsúlyozta: aki versenyben akar maradni, annak szüksége van arra, hogy a legújabb eljárásokat alkalmazza. Hozzátette: a világban viharos sebességgel változnak a dolgok, amihez alkalmazkodnunk kell.

„A kormány elkötelezte magát arra, hogy a kutatás-fejlesztéssel és innovációval kapcsolatos forrásokat, támogatások évről évre növeli. Elkötelezte magát arra, hogy a növekedési pályára állított stabil fejlődést mutató gazdaságon túl, egy átláthatóbb és szilárdabb támogatási, finanszírozási rendszerrel teszi tervezhetővé a jövőt az innováció szereplői számára” – húzta alá a házelnök.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. évi Ipari Innovációs Díjában az Innomed Medical Zrt. részesült a digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztéséért és forgalmazásáért.

Az NGM 2016. évi Informatikai Innovációs Díját vette át a Starschema Kft. a Big Data Management szolgáltatásért.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2016. évi Agrár Innovációs Díját a MAD WINE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a MÁD brand, a világ új íze innovációért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díjában az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. részesült a 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetése a Paksi Atomerőműben innovációért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016. évi Innovációs Díjat vette át a Kompozitor Műanyagipari Fejlesztő Kft. képviselője a FuranFlex, nagy hő- és korrózióállóságú flexibilis műanyag béléscső rendszer kifejlesztéséért és forgalmazásáért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Startup Innovációs Díjában az AImotive Informatikai Kft. részesült az önvezető autózást segítő AImotive aiDrive kifejlesztéséért.

A bírálóbizottság kiemelt elismerésben részesített 5 innovációs teljesítményt.

A szervezők tájékoztatása szerint a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra 2017. február 15-éig 38 pályázatot adtak be, ebből a bíráló bizottság 33 pályaművet minősített 2016-ban megvalósult, eredményes és sikeres innovációnak.

A bíráló bizottság az értékelésnél az innovációval 2016-ban elért többleteredményt, az egyéb műszaki és gazdasági előnyt, az eredetiséget, újszerűséget, társadalmi hasznosságot mérlegelte.