Részeg sofőr okozhatta a fiatal kajakos halálát

Szombatra virradó éjjel összeütközött két autó Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton. A Blikk információ szerint a vétkes sofőr részegen, fékezés nélkül hajtott bele az előtte haladó autóba, amelyben ketten életüket vesztették, egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

A Blikk azt írja, hogy a balesetet okozó autó a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, a szemtanúk szerint egy másik autóval versenyzett. Így vágódott bele hátulról a piros lámpánál várakozó másik autóba. Az ütközés következtében mindkét kocsi méterekkel arrébb repült, és három lámpaoszlopot is kidöntött.

Összetört személygépkocsi a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval 2017. március 18-án. A balesetben ketten meghaltak. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A két huszonéves fiatal a roncsba szorult, a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiszabadítani. Egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, egyesülete tette közzé a gyászhírt. A másik fiatal is azonnal meghalt.

A balesetet okozó sofőr súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett, kórházban ápolják. A Blikk információi szerint véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a vizsgálatok.

A lap azt írja, a férfit a rendőrök kihallgatták, de nem tett vallomást. A kórtermét rendőrök felügyelik a nap 24 órájában. Előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Kapcsolódó tartalom