A borzalmas bűntényről magyarázkodott a Kékfényben a lúgos orvos

Egy hosszan elhúzódott pereskedés után a férfit 2017. március 10-én nem jogerősen kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság. A bíróság azt is kimondta, a nő akár bele is halhatott volna sérüléseibe. B. Krisztián korábban a Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója volt.

Négy évvel ezelőtt, 2013. március 12-én Renner Erikát súlyos állapotban vitték kórházba: alsótestén súlyos sérüléseket okozott valamilyen maró anyag. A nő először csak annyit tudott mondani, hogy egy ismeretlen férfi megtámadta és elkábította.

Clipboard22

A nőt – mint azt a bíróság azóta hozott, nem jogerős ítéletében kimondta – a volt barátja támadta meg a saját lakásában. A férfi elkábította, majd a magatehetetlen nő nemi szervét lúggal leöntötte. Ezek után belecsavarta őt egy szőnyegbe, elvitte a mobiltelefonját és laptopját, hogy ne tudjon segítséget kérni és magára hagyta Renner Erikát a lakásban.

Egy ország érez együtt a legbestiálisabb bosszúnak ítélt bűncselekmény áldozatával, Renner Erikával. A bántalmazott nő bátorsága, ahogy új párja ölelésében kendőzetlenül beszél arról, hogy tönkretették az életét, mindenkiből együttérzést váltott ki. A nyilvánosság szinte percről percre követte ügyének alakulását, sorstársak és támogatók kísérték a tárgyalásokra.

Az ügyben folyó nyomozást egyébként a Fővárosi Főügyészség 2014 augusztusában megszüntette, arra hivatkozva, hogy nincs elég bizonyíték a vádlottal szemben. A határozat ellen érkezett panasz után végül mégis vádlott lett a volt kórházigazgatóból.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Renner Erika és a közvélemény által csak „lúgos orvosnak” nevezett Dr. B. Krisztián 2007-ben lettek szeretők. A viszonynak a nő vetett véget, amelyet az orvos nem tudott feldolgozni. Az ítéletek szerint sokáig zaklatta az asszonyt, üzenetekkel bombázta őt.

A rendőrség, a vádhatóság és már két bíróság szerint az orvosigazgató az ominózus napon hajnalban bent járt a munkahelyén: leparkolt, hogy sokan lássák az autóját, majd jelezte, hogy aznap később tartja meg a szokásos értekezletet.

Clipboard21

Ezután átöltözött biciklis ruhába, sisakot és maszkot húzott, magához vette a kellékeit, és futva ment Erika lakásához. A még nem jogerős ítéletek szerint ő volt az, aki megkötözte, és kifejezetten műtétekhez használt altató és fájdalomcsillapító szerrel elkábította áldozatát. Ezután a doktor meztelenre vetkőztette az öntudatlan nőt, és a magával vitt lúgot a nő nemi szervére csorgatta, majd végignézte a pusztítását. Ezt követően felpakolta áldozata iratait, bankkártyáit, a telefonját és más műszaki cikkeket, hogy rablásnak álcázza a történteket. Valamivel később már kedélyesen beszélgetett kollégáival a munkahelyén, fél 11-kor pedig, mintha mi sem történt volna, megtartotta az értekezletet kollégáinak.

A másodfokú bíróság a kirendelt igazságügyi orvosszakértők véleményére alapozva igazoltnak látta, hogy az áldozat sérüléseit maró vegyszer, konkrétan lúg okozta. Másodfokon azért duplázták az orvos büntetését, mert Renner Erika égési sérülései életveszélyesek voltak. A másodfokon eljáró bíróság azt is megállapította, B. Krisztián orvosi hivatásával visszaélve okozott maradandó testi és lelki sérülést.

Mindkét bíróság arra jutott, hogy az orvost férfiúi hiúságában sértette meg az áldozat, ezért állt bosszút ilyen kegyetlen csonkítással. Rajta kívül soha senki mást nem gyanúsítottak meg. A bíró szerint tettének elkövetésekor „ha velem nem, mással sem” cél vezérelte.

Bene Krisztián és védője fellebbeztek, harmadfokon a Kúria hoz majd végső döntést. Hónapokon belül megszülethet a jogerős ítélet, ami a büntetőeljárást ugyan majd lezárja, de megnyugvást aligha hoz.

A Duna TV Kékfény című műsorában most először megszólal a rendkívül brutális bűncselekmény miatt bíróság előtt álló, másodfokon is – igaz még nem jogerősen – elítélt egykori orvos.